Halu Book

_

Projekt „Halu Book“ – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo kroz zanimljive čitalačke programe želi povećati socijalnu uključenost ciljanih skupina (djece i mladih, starijih od 54 god., nezaposlenih, osoba s invaliditetom) i time utjecati na povećanje njihove čitalačke pismenosti ali i na aktivnije sudjelovanje u društvu.

Kroz projekt planirane su radionice za djecu predškolskog uzrasta – Pričaonica za najmlađe, radionica “Mali čitateljski kutić”, Čitateljska radionica „54+“  te Čitateljski klub „V Book“. Uz navedeno organizirat će se i radionice kreativnog pisanja.

Za potrebe kvalitetne provedbe radionica nabavit će se knjige/slikovnice, e-knjige te tableti s instaliranom funkcijom e-čitača te likovni/uredski materijal. Predviđena je provedba medijske kampanje s ciljem popularizacije čitanje.

Europska unija - zajedno do fondova

Ciljevi i očekivani rezultati:

_

Opći cilj projekta je „Povećanje socijalne uključenosti djece i mladih do 25 god., nezaposlenih, starijih od 54 god. i osoba s invaliditetom kroz razvoj čitalačke pismenosti na području općine Viškovo“.

Specifični ciljevi projekta su: „Povećanje dostupnosti aktivnosti kojima se potiče čitanje i razvijanje čitalačkih kompetencija djece i mladih do 25 god., nezaposlenih, starijih od 54 god. i OSI na području općine Viškovo“ i „Podizanje razine svijesti o važnosti kulture čitanja za razvoj pojedinaca i društva na području općine Viškovo“.

Realizacijom planiranih aktivnosti pozitivno će se utjecati na osobne ciljeve ciljanih skupina (djece i mladih, starijih od 54 godine, nezaposlene i OSI) razvoj njihovog znanja i potencijala i aktivnije sudjelovanje u društvu. Osigurat će im se pristup kulturnim sadržajima, kroz čitanje ciljanim skupinama prenijet će se znanje i poruke koje će utjecati i na njihov kreativni potencijal – pročitane knjige/slikovnice kod pojedinaca bit će nadahnuće za kreativno izražavanje – pisano, usmeno i likovno.

Ukupna vrijednost projekta:
341.258,94 HRK (45.292,84 eur*)

Iznos EU sufinanciranja:
290.070,10 HRK (38.498,91 eur*)

Iznos sufinanciranja iz Državnog proračuna RH s pozicije Ministarstva kulture i medija:
51.188,84 HRK (6.793,93 eur*)

Razdoblje provedbe: srpanj 2022. – srpanj 2023.

*Fiksni tečaj konverzije: 1 eur = 7,53450 HRK